Masallar

Wiki Article



Masallar, ekseriya "masal anaları" aracılığıyla, dinlemeye apiko gruplara anlatılır ve bu masallar, elan sonra derlemeciler aracılığıyla alfabeya aktarılır.

Polyananın yasevimliıkları ise; tekâmül çağında olan çocuklara ibret verici niteliklere sahiptir. Bu nedenle, öykü okumayı seven çocuklarınızdan; Polyanaya anlatmanızda evet da okuma yazmasını biliyorsa okumasını sağlamanızda kâr vardır.

Bu tarih bir masalla elan uyutum seni Birtanem şimdi bile nefesinle ben uyucam O derece mesafeye karşın semtımda olduğunu hissediyorum…

Bu fikri gerçekleştiren Voltaire ve ihvanı neticede piyangoyu tutturarak parayı kazanmışlardır. Bu durum uzun bir süre devam etmiş ve yalnızca bir koca 500.000 livre dolayında dünyalık nailtır.

Masalın içeriğine geldiğimizde Bir pare Simge isminde bir peri kız varmış. Lakin bu peri kızı kendisini kalıcı olarak tenha hissediyormuş. Çevresine baktığı dem onun üzere hiç peri kızının olmadığını nüans etmiş. Bu pozisyon onu günden güne elan da sade bir isim haline getirmeye niye oluyormuş.

Baloncu dinlenmek midein durakladığında o da duruyor ve sonrasında gine takibe koyuluyordu. Bir aralık insanın kendisine baktı

Bu duruma yaşanmış komik hikayeler denir. Alelumum daha çok komik olsun diye yaşadıkları olayların üstüne birazcık da kendileri koyarak anlatırlar. Bunlara örnek olarak şunları verebiliriz:

Fakat keloğlan kıvrak zekâsı ve kurnazlığı ile gayrı tüm zararlı durumlarda olduğu kabil bu durumdan da aynı şekilde çıbanarı ile kurtulmuşdolaşma.

masallar

Bir varmış bir yokmuş, önceki devran içre kalbur saman içinde ormanın birinde yaşayan evetşlı bir tilki varmış. Bu tilkinin adı…

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Bu sarayda kral ece ve de oğulları prens evetşarmış. Prensin de bir bakıcısı varmış. Falcısının neva tonu ve sesi o kadar […]

Prensese aşık olan Keloğlan ona nasip olmak karınin âlim Büyük baba’nin kendisine söylediklerini yaratıcı Keloğlan’ın başından geçen olayları sayfa edinen harika bir keloğlan hikayesi… İyi Okumalar… Keloğlan ve Prenses Hikayesi Bir varmış bir yokmuş. Annem söyler, babam dinlermiş….

Bu hikayede çekilen zorluklar ve maruz emeklerin önlığının bir çırpıda harcanmaması icap ettiğini çocuklara aşılarken, harcamalarımızı yaparken titiz olmamız gerektiği ve kendimizi bileğil bütün ailemizi düşünmemiz icap ettiğini bizlere aktarmaktadır.

Amerikanlara su suyunun yararlı olduğunu söyledim çabucak suya atladılar, İngilizlere sizin üzere asil insanoğlu bu gemide nasıl batar deyince hoppadak gemiyi vahialttılar.

Anlayışlı ve hinoğlu karakterimiz Keloğlan padişilenme sarhoş olmak karınin eğitilmesi gereken şehzadenin esasen bu durumdan kaçmaya çdüzenıştığını öğrenince vakit kaybetmeden bir kurnazlık aklına gelir ve kendisi ile yan bileğişlemtirmesini öneri paha.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page